Dirk is nu officieel brouwer

nov 25, 2018 | Over Brouwbroeders | 0 Reacties

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar het is dan nu écht zo ver. Ik (Dirk) heb een baan als brouwer aangenomen. Ik ben een tijdje in Australië en ondertussen op afstand samen met Eelke aan het werk om iedereen in Nederland en België aan het brouwen te krijgen.

Na een tijdje te hebben gewerkt op een wijngaard en bij een aardbeien kweker, was het nu tijd voor een baan waar ik écht blij van werd. Brouwer dus! Ik werk in Sydney als brouwer bij een grote contract-brouwerij: Brewpack. Er worden allerlei soorten bieren gebrouwen, van pils tot en met kokosnoot stout, van double IPA tot aardbeien Gose. Die bieren worden dan verkocht in Australië en Zuidoost-Azië.

Leuk! Brouwer dus.. Maar Brouwbroeders dan?

Het idee om als brouwer aan de slag te gaan heeft heel veel te maken met hoe blij ik word van bier brouwen. Maar misschien heeft het nog wel meer te maken met Brouwbroeders. Eelke en ik willen allebei graag Brouwbroeders zo goed mogelijk maken en mensen blijven enthousiasmeren voor het zelf maken van dat prachtige drankje.

Met deze carrière switch van mij hebben we dus een brouwer in het Brouwbroeders team. Het mooie daarvan is dat we een aantal dingen verder kunnen verbeteren:

Meer recepten

We willen graag verder gaan met het uitbrengen van nieuwe recepten en nieuwe biertypes. Hiervoor is het hebben van uitgebreide kennis en ervaring heel handig.

Less is more

We mensen zo min mogelijk afschrikken met moeilijke, voor de thuisbrouwer onnodige, onderdelen van het brouwproces. Brouwen is namelijk helemaal niet zo moeilijk: het gaat er uiteindelijk om dat je een goede wort maakt en een goede vergisting hebt. Deze beide zaken kan je prima in je keuken regelen. Met de extra kennis die ik ga opdoen in de brouwerij hoop ik het proces met zo simpel mogelijke middelen zo veel mogelijk te verbeteren.

Wat is nou de moraal van het verhaal?

Ik ben begonnen als groentje. Zoals zoveel Brouwbroeders en -zusters. Een beetje bier brouwen in de keuken, schuur, tuin, of waar dan ook. Pannetje hier, zeef daar, “hè, waar is mijn thermometer?”. Als je hier eenmaal begint en begint te begrijpen wat er allemaal verscholen zit achter die kroonkurk, dan is ‘the sky the limit’.

Eerste professioneel gebrouwen bier
Mijn eerste professioneel gebrouwen bier

Bier Brouwpakket Farmhouse ale Saison

Zelf bier brouwen?

Zelf bier brouwen is makkelijker dan je denkt. Bekijk alle stappen hier

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

0
    0
    Jouw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegTerug naar winkel