Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
Ruime keuze in bierstijlen

Gratis verzending boven de €60,-

Zakelijk

Klantenservice

Brouwblog

Categorie
Een cadeau kopen voor een bierliefhebber kan een stuk origineler dan een bierpakketje van de slijter. Een brouwpakket is een origineel cadeau, waar je samen mee aan de slag kunt als je dit wil. Zelf bier brouwen geeft een enorme voldoening, je leert een hoop over bier en je steelt de show met je originaliteit.  Als je zelf niet helemaal thuis bent in de bierwereld helpen we je hier op...
Op deze pagina leggen we je alles uit over bier brouwen met ons bier brouwpakket. Bier brouwen bestaat voor iedere brouwer uit zes stappen. Daarnaast vertellen we wat meer over elke stap in het brouwproces. Of je nou de brouwmeester van Heineken bent of een brouwer die voor het eerst brouwt: deze stappen zijn voor iedereen hetzelfde. Deze uitleg is toegespitst op iedereen die geïnteresseerd is in zelf bier brouwen...
We hebben het in deze blog al over zelf gemaakte bieretiketten gehad, maar met melk een geprint papiertje op je fles plakken is toch niet voor iedereen weggelegd. We zijn daarom op zoek gegaan naar een geschikte sympathieke etiketten specialist en we hebben er een gevonden! Maak een uniek bieretiket met je eigen ontwerp! Bij jouw eigen bier hoort natuurlijk een uniek bieretiket. Het maakt je bierfles helemaal af. Als...
Thuis bier brouwen kan klinken als een hele opgave. Waar begin je? Wat voor spullen heb je nodig? Welke ingrediënten zitten er in bier? Wij hebben zelf precies dit gevoel gehad, maar na een paar keer brouwen vonden we al snel dat bierbrouwen helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn.   Brouwen voor beginners Waar begin je? Met simpel keukengerei en een startpakket bierbrouwen kun je in een paar uur...
Hoe Dirk z’n werk als brouwer heeft bijgedragen aan het recept voor de Double IPA! Ik (Dirk) ben natuurlijk eerst Brouwbroeder, maar door het starten van deze website en dit bedrijf ben ik er wel achter gekomen dat brouwen meer dan een hobby voor me is. Naast het werk voor Brouwbroeders ben ik in Australië tijdens een reis op zoek gegaan naar een baan als brouwer en die heb ik...
Het feest is afgelopen, de lichten gaan aan en we zien de schade die de feestgangers hebben aangericht. Dat is wat er gebeurt nadat nagenoeg alle vergistbare suikers zijn opgegeten door de gist tot rust komt. Heb je het begin van het feestje (de vorige blog) nog niet gelezen? Klik dan hier Zoals dat gebeurt tijdens feestjes is het een behoorlijke troep als het afgelopen is. Pinda’s op de grond,...
Zodra de brouwdag erop zit, zit jouw werk er op. Maar het échte werk gaat nu pas beginnen. Een mooie soep vol met verschillende soorten suikers, eiwitten, en hopstofjes is klaar om aangevallen te worden door een cultuur van gistcellen. Maar, wat gebeurt er eigenlijk allemaal? Dat leggen we uit in deze tweedelige blog. In deze eerste episode leggen we uit hoe het eerste stadium verloopt: de hoofdvergisting. De aanloop...
Maandag 29 juni 2015 hebben Martijn, Dirk en ik Brouwbroeders opgericht. Een bezoekje aan de KvK en 10 minuten later proostten we met bier op het terras. Vandaag zijn we 5 jaar verder en dat biedt een mooi moment om eens even terug te blikken.Want er is best een hoop gebeurd. De belangrijkste dingen: De keuze om ons volledig te richten op beginnende brouwers. Het heeft ervoor gezorgd dat we...
Wat? Bier brouwen met brood? Waarom zou ik gaan brouwen met brood als ingrediënt? Nou, het antwoord is eigenlijk heel simpel. Waarom niet? Oud/droog brood wat niet meer geschikt is om te eten kun je prima gebruiken als zetmeel in je maischbeslag. In het begin van een normaal brouwproces gebruiken we de zetmeel uit granen, die tijdens het maischen dan worden omgezet in suikers. Die suikers worden opgegeten door de...
Als je begint met bier brouwen is alles zó interessant en de mogelijkheden zijn zó overweldigend, dat je graag alles in één keer wil toepassen. Daar lezen we in onze Facebook-groep dan wel eens iets over. Een stout met zes soorten mout, drie soorten hop en voor de lol nog even wat fruit toegevoegd! Iedereen die wel eens zoiets ondernomen heeft en het eindproduct heeft geproefd is natuurlijk trots, maar...
Als je je eerste eigen bier brouwt gaat er een wereld voor je open. Je begint te snappen wat precies verantwoordelijk is voor welke beleving van je bier, van kleur, tot geur, tot smaak. In deze mini serie geven we je alvast een kijkje in je eigen keuken nog vóór je hebt gebrouwen. In het laatste van de serie behandelen we waar het wat ons betreft écht allemaal om gaat:...
Als je je eerste eigen bier brouwt gaat er een wereld voor je open. Je begint te snappen wat precies verantwoordelijk is voor welke beleving van je bier, van kleur, tot geur, tot smaak. In deze mini serie geven we je alvast een kijkje in je eigen keuken nog vóór je hebt gebrouwen. In dit tweede deel van de serie behandelen we kleur. De kleur van je bier is het...
0
    0
    Jouw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegTerug naar winkel